معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

کارگاه تولید صنایع دستی راه‌ انداختیم | ابتکار دختران بازمانده از تحصیل در ولایت بامیان

  • کد خبر: ۱۷۵۴۴۰
  • ۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۶
کارگاه تولید صنایع دستی راه‌ انداختیم | ابتکار دختران بازمانده از تحصیل در ولایت بامیان
پس از آغاز دور جدید حکمرانی طالبان در افغانستان، دختران بیشتری از تحصیل محروم شدند. با این حال، برخی از این دختران همچنان می‌کوشند به‌نوعی در اجتماع نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیش از ۲۰ دختر بامیانی که از آموزش بازمانده‌اند با هزینهٔ شخصی یک کارگاه تولید صنایع دستی راه‌اندازی کرده‌اند. این دختران می‌گویند نبود مکان مناسب برای ادامهٔ کار و فعالیت یکی از چالش‌های بزرگ آن‌هاست.

آن‌طور که این دختران می‌گویند، این کارگاه به‌هدف فراهم‌ساختن زمینه‌‌ٔ کار برای دیگر دختران بازمانده از آموزش که تأمین هزینه‌ٔ زندگی خانواده‌های خود را به‌دوش دارند راه‌اندازی شده است.

معصومه محمدی، کارآفرین اهل بامیان، در این باره می‌گوید: «ما خواستیم کسانی را که از مدرسه و دانشگاه دور مانده بودند جمع‌ کنیم. آنان درس خوانده بودند، اما کار دستی یاد نگرفته بودند.»

این دختران از نبود مکان مناسب، کمبود امکانات و کم‌رونقی بازار فروش ساخته‌های دستی‌شان نگران هستند و از مسئولان حکومتی و نهادهای خصوصی می‌خواهند که در تأمین نیازمندی‌‌هایشان با آنان همکاری کنند.

معصومه نظری، یکی دیگر از این کارآفرینان، نیز می‌گوید: «تجهیزات نداریم. خانم‌هایی هستند که خیاطی می‌کنند، اما ابزار پیشرفته ندارند و با مشکل مواجه‌اند. آنان نمی‌توانند کارشان را سریع انجام دهند.»

صفی‌الله رائد، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان می‌گوید با هدف پشتیبانی از صنایع دستی زنان در این ولایت نمایشگاهی راه‌اندازی خواهد شد.

او ادامه می‌دهد: «ما در زمینهٔ بازاریابی برای آن‌ها کار می‌کنیم. اگر نمایشگاه‌های بزرگ در سطح کشور در کابل برگزار شود، صنایع دستی زنان ولایت بامیان را به‌نمایش می‌گذاریم تا بتوانند درآمد کسب کنند.»

بر اساس اطلاعات مسئولان محلی، هم‌اکنون صدها بانو در مرکز و وُلُسوالی‌های (شهرستان‌های) بامیان به تولید صنایع دستی اشتغال دارند و هزینهٔ زندگی خانواده‌های خود را تأمین می‌کنند.

منبع: طلوع‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->