معاون وزیر نیرو: اصلاح سد کمال خان برای تامین حقابه ایران ضروری است فرصت ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما تمدید شد لیگ برتر فوتسال افغانستان | تیم شمس اف‌سی هرات سومین پیروزی خود را به دست آورد سردار رادان: در حال رایزنی برای توافق با برادران عراقی در خصوص اتباع خارجی هستیم خلاصه بازی تیم‌های پیروزی پنجشیر با یک گل از سد زیتون اف‌سی + فیلم خلاصه بازی تیم اتحاد هرات و برادران خواجه‌زاده در لیگ برتر فوتسال افغانستان شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس ایران تا هفته آینده ابلاغ می‌شود سفارت ایران در کابل شرایط دریافت ویزای رایگان برای زائران افغانستانی اربعین را اعلام کرد سازمان ملل: کودکان افغانستانی قربانیان اصلی مین‌های عمل‌نکرده هستند خلاصه بازی تیم‌های جوانان میهن و ظاهر اسد در لیگ برتر فوتبال افغانستان + فیلم افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیط قطار شامل اتباع خارجی ساکن ایران نمی‌شود! نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است
سرخط خبرها

کارگاه تولید صنایع دستی راه‌ انداختیم | ابتکار دختران بازمانده از تحصیل در ولایت بامیان

  • کد خبر: ۱۷۵۴۴۰
  • ۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۶
کارگاه تولید صنایع دستی راه‌ انداختیم | ابتکار دختران بازمانده از تحصیل در ولایت بامیان
پس از آغاز دور جدید حکمرانی طالبان در افغانستان، دختران بیشتری از تحصیل محروم شدند. با این حال، برخی از این دختران همچنان می‌کوشند به‌نوعی در اجتماع نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیش از ۲۰ دختر بامیانی که از آموزش بازمانده‌اند با هزینهٔ شخصی یک کارگاه تولید صنایع دستی راه‌اندازی کرده‌اند. این دختران می‌گویند نبود مکان مناسب برای ادامهٔ کار و فعالیت یکی از چالش‌های بزرگ آن‌هاست.

آن‌طور که این دختران می‌گویند، این کارگاه به‌هدف فراهم‌ساختن زمینه‌‌ٔ کار برای دیگر دختران بازمانده از آموزش که تأمین هزینه‌ٔ زندگی خانواده‌های خود را به‌دوش دارند راه‌اندازی شده است.

معصومه محمدی، کارآفرین اهل بامیان، در این باره می‌گوید: «ما خواستیم کسانی را که از مدرسه و دانشگاه دور مانده بودند جمع‌ کنیم. آنان درس خوانده بودند، اما کار دستی یاد نگرفته بودند.»

این دختران از نبود مکان مناسب، کمبود امکانات و کم‌رونقی بازار فروش ساخته‌های دستی‌شان نگران هستند و از مسئولان حکومتی و نهادهای خصوصی می‌خواهند که در تأمین نیازمندی‌‌هایشان با آنان همکاری کنند.

معصومه نظری، یکی دیگر از این کارآفرینان، نیز می‌گوید: «تجهیزات نداریم. خانم‌هایی هستند که خیاطی می‌کنند، اما ابزار پیشرفته ندارند و با مشکل مواجه‌اند. آنان نمی‌توانند کارشان را سریع انجام دهند.»

صفی‌الله رائد، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان می‌گوید با هدف پشتیبانی از صنایع دستی زنان در این ولایت نمایشگاهی راه‌اندازی خواهد شد.

او ادامه می‌دهد: «ما در زمینهٔ بازاریابی برای آن‌ها کار می‌کنیم. اگر نمایشگاه‌های بزرگ در سطح کشور در کابل برگزار شود، صنایع دستی زنان ولایت بامیان را به‌نمایش می‌گذاریم تا بتوانند درآمد کسب کنند.»

بر اساس اطلاعات مسئولان محلی، هم‌اکنون صدها بانو در مرکز و وُلُسوالی‌های (شهرستان‌های) بامیان به تولید صنایع دستی اشتغال دارند و هزینهٔ زندگی خانواده‌های خود را تأمین می‌کنند.

منبع: طلوع‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->