حکومت طالبان: اتباع افغان مرتبط با ارتش بریتانیا تحت پیگرد قرار نمی‌گیرند مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم صحبت‌های کاظمی‌قمی درباره مهاجران افغانستانی | اخراج مهاجران، شیوه عمل خود را دارد + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پایان هفته دوازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان + جدول مسابقات معاون وزیر کشور: دوغارون خراسان رضوی نخستین گذرگاه بازگشت اتباع افغان به کشورشان است توضیحات یاراحمدی درباره علت بازگرداندن برخی از اتباع که گذرنامه دارند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴) تمدید مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز برای دریافت ودیعه مسکن آن‌ها  سرپرست جدید سرکنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان وارد مشهد شد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) نیروی کار خارجی، ستون نامرئی اقتصاد ایران ادامه درخشش تیم نورزاد نیمروز در فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان سازمان ملل خواستار حمایت فوری بین‌الملل از مهاجران بازگشته به افغانستان شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتقاد از طالبان از حضور چین در پایگاه بگرام خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) برترین‌های هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول مسابقات معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: ۹۱ درصد از اتباع خروجی، خودمعرف هستند + فیلم بهروزآذر: ما این طرف مرز در ایران مشکلی برای خروج اتباع نداریم | بیش از این امکان میزبانی از اتباع افغانستانی را نداشتیم + فیلم رسم خداحافظی با همسایه خروج مهاجران افغانستانی غیرمجاز ضرورتی ملی، نه از سر بی‌مهری
سرخط خبرها

کارگاه تولید صنایع دستی راه‌ انداختیم | ابتکار دختران بازمانده از تحصیل در ولایت بامیان

  • کد خبر: ۱۷۵۴۴۰
  • ۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۶
کارگاه تولید صنایع دستی راه‌ انداختیم | ابتکار دختران بازمانده از تحصیل در ولایت بامیان
پس از آغاز دور جدید حکمرانی طالبان در افغانستان، دختران بیشتری از تحصیل محروم شدند. با این حال، برخی از این دختران همچنان می‌کوشند به‌نوعی در اجتماع نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیش از ۲۰ دختر بامیانی که از آموزش بازمانده‌اند با هزینهٔ شخصی یک کارگاه تولید صنایع دستی راه‌اندازی کرده‌اند. این دختران می‌گویند نبود مکان مناسب برای ادامهٔ کار و فعالیت یکی از چالش‌های بزرگ آن‌هاست.

آن‌طور که این دختران می‌گویند، این کارگاه به‌هدف فراهم‌ساختن زمینه‌‌ٔ کار برای دیگر دختران بازمانده از آموزش که تأمین هزینه‌ٔ زندگی خانواده‌های خود را به‌دوش دارند راه‌اندازی شده است.

معصومه محمدی، کارآفرین اهل بامیان، در این باره می‌گوید: «ما خواستیم کسانی را که از مدرسه و دانشگاه دور مانده بودند جمع‌ کنیم. آنان درس خوانده بودند، اما کار دستی یاد نگرفته بودند.»

این دختران از نبود مکان مناسب، کمبود امکانات و کم‌رونقی بازار فروش ساخته‌های دستی‌شان نگران هستند و از مسئولان حکومتی و نهادهای خصوصی می‌خواهند که در تأمین نیازمندی‌‌هایشان با آنان همکاری کنند.

معصومه نظری، یکی دیگر از این کارآفرینان، نیز می‌گوید: «تجهیزات نداریم. خانم‌هایی هستند که خیاطی می‌کنند، اما ابزار پیشرفته ندارند و با مشکل مواجه‌اند. آنان نمی‌توانند کارشان را سریع انجام دهند.»

صفی‌الله رائد، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان می‌گوید با هدف پشتیبانی از صنایع دستی زنان در این ولایت نمایشگاهی راه‌اندازی خواهد شد.

او ادامه می‌دهد: «ما در زمینهٔ بازاریابی برای آن‌ها کار می‌کنیم. اگر نمایشگاه‌های بزرگ در سطح کشور در کابل برگزار شود، صنایع دستی زنان ولایت بامیان را به‌نمایش می‌گذاریم تا بتوانند درآمد کسب کنند.»

بر اساس اطلاعات مسئولان محلی، هم‌اکنون صدها بانو در مرکز و وُلُسوالی‌های (شهرستان‌های) بامیان به تولید صنایع دستی اشتغال دارند و هزینهٔ زندگی خانواده‌های خود را تأمین می‌کنند.

منبع: طلوع‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->